Renault і Nissan домовилися про найбільшу реорганізацію свого альянсу

04 фев, 16:00

Французький автоконцерн Renault та японська Nissan домовилися про реорганізацію свого альянсу, створеного у 1999 році. Про це йдеться у заяві пресслужби Nissan на сайті автовиробника.

Про що домовилися Renault та Nissan
У рамках угоди Renault знизить частку в Nissan з 43% до 15% і передасть 28% акцій японської компанії у французький траст, право голосу якого для більшості рішень буде нейтралізовано, зазначено в заяві.

При цьому Renault збереже економічні права, у тому числі на дивіденди та виручку від продажів, допоки не продасть ці акції.

Nissan, у свою чергу, інвестує в компанію Ampere — заснованого Renault гравця на ринку електрокарів та програмного забезпечення для електромобілів. У заяві не розкривається обсяг інвестицій, але зазначено, що Nissan має намір стати стратегічним акціонером Ampere.

У пресслужбі також зазначили, що Renault і Nissan продовжать співпрацювати за ключовими проєктами в галузі транспортних засобів та технологій у Латинській Америці, Індії та Європі.

Анонсована реорганізація стане найбільшою зміною у більш ніж 20-річній історії альянсу Renault та Nissan, зазначає The Wall Street Journal.

Партнерство вивело дві компанії до провідних світових автовиробників, дозволивши одночасно зберегти незалежність і користуватися технологіями та платформами один одного, обганяючи конкурентів, написала газета.

Однак Nissan висловлювала невдоволення умовами альянсу, вважаючи його нерівноправним, оскільки Renault мала більший вплив завдяки контрольному пакету акцій японської компанії, зазначила WSJ.

Топменеджери Renault, у свою чергу, вважали, що компанія не отримує достатньої вигоди від своєї частки в Nissan, а кошти від продажу цих акцій слід використати інакше, розповіли інформовані джерела.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269209.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua