General Motors оцінив збитки від виходу з Росії у $660 мільйонів

02 фев, 17:00

Американський автомобільний концерн General Motors оцінив витрати у зв’язку із припиненням бізнесу в Росії у 2022 році у $657 млн. Сума включає списання чистих інвестицій та перенесення накопичених збитків від переведення в прибуток, передає Інтерфакс-Україна.

Концерн зазначає, що з березня 2022 року у відповідь на пов'язану Росією повномасштабну війну проти України припинив постачання автомобілів та компонентів до Росії та Білорусі.

До березня 2022 року GM постачав до РФ із США преміуммоделі Chevrolet та Cadillac. Їхні сукупні продажі, за даними російської Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), у 2021 році склали 3,42 тис. штук.

За кілька років до цього, після незаконної окупації Росією Криму, GM вже суттєво скоротив присутність у РФ, припинивши у 2015 році виробництво автомобілів на своєму заводі у Санкт-Петербурзі.

Наприкінці 2020 року виробничий майданчик був проданий південнокорейській Hyundai, яка також припинила виробництво автомобілів в РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269259.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua