Bloomberg виключив Адані зі списку 10 найбагатших людей світу

05 фев, 18:00

Індійський мільярдер Гаутам Адані випав зі списку десяти найбагатших людей світу, повідомив Bloomberg.

Що відбувається
За останні три дні індійський бізнесмен опустився з четвертого місця на 11 в індексі мільярдерів Bloomberg. Його особистий стан на тлі падіння акцій компаній холдингу Adani Group лише за три торгові дні скоротився на $34 млрд, а з початку 2023 року — на $36,1 млрд.

На початку року засновник конгломерату Adani Group зі статком понад $120 млрд займав у рейтингу Bloomberg Billionaires Index третє місце після Бернара Арно та Ілона Маска. Зараз статки Адані оцінюються в $84,4 млрд.

Тепер у рейтингу мільярдерів Адані поступається за розміром власного капіталу засновнику Amazon Джеффу Безосу ($124 млрд), творцю Microsoft Біллу Гейтсу ($111 млрд), Уоррену Баффету ($107 млрд), співзасновнику Oracle Ларрі Еллісону ($99,5 млрд), співзасновникам Google Ларрі Пейджу і Сергію Бріну ($90 млрд і $86,4 млрд відповідно), колишньому генеральному директору Microsoft Стіву Балмеру ($86,9 млрд) та Карлосу Сліму, який контролює найбільшого оператора мобільного зв'язку в Латинській Америці America Movil ($85,7 млрд).

Гаутам Адані залишається найбагатшою людиною в Азії, але знаходиться всього на один рядок вище за свого конкурента — індійського бізнесмена Мукеша Амбані.

Власний капітал голови одного з найбільших індійських холдингів Reliance Industries, за даними Bloomberg на 31 січня, становить $82,2 млрд. Незабаром Гаутам Адані може поступитися йому місцем найбагатшої людини в Азії, якщо акції його конгломерату Adani Group продовжать падати, пише видання.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269267.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua