Латвія бойкотуватиме Олімпіаду, якщо до змагань допустять росіян

03 фев, 11:20

Латвія вирішила підтримати рішення Києва та заявила, що не відправить своїх спортсменів на Олімпійські ігри 2024 року, якщо громадян РФ та Білорусі допустять до змагань, доки в Україні триватиме війна.

Про це повідомило агентство Reuters.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські та білоруські спортсмени були переважно відсторонені від міжнародних змагань. Але Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дозволив їм взяти участь в змаганнях.

"Поки в Україні триває війна, участь російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх під будь-яким прапором є неприйнятною", - йдеться в заяві Національного олімпійського комітету (НОК) Латвії.

Там впевнені, що присутність Росії та Білорусі на Олімпійських іграх стане "заохоченням для подальшої ескалації війни та нормалізації військових злочинів і жорстокого насильства". В НОК Латвії чітко дали зрозуміти, латвійці не братимуть участь у змаганнях зі спортсменами з Росії чи Білорусі.

Нагадаємо, напередодні народний депутат Жан Беленюка повідомив, що 3 лютого буде проведено позачергову Генеральну асамблею НОК України, на якій розглядатимуть питання бойкотування Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Згодом, Президент України Володимир Зеленський відправив листа своєму французькому колезі Емманюелю Макрону через російських спортсменів на Олімпіаді.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269274.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua