Європарламент ухвалив резолюцію із закликом негайно ввести санкції проти Лукойлу та Росатому

03 фев, 16:30

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, в якій закликали Євросоюз прискорити ухвалення десятого пакета санкцій проти росії. До нього просять включити «Лукойл» і «Росатом», а також негайне і повне ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на резолюцію Європарламенту.

Текст було ухвалено 489 голосами проти 36 за 49 утримавшихся.

Цитата

«Парламент також закликає ввести санкції щодо таких компаній, як Лукойл і Росатом, які все ще присутні на ринку ЄС. Посадові особи, причетні до широкого спектру незаконних дій, включно з насильницькими депортаціями і проведенням фальшивих референдумів на окупованій території України, також мають бути піддані санкціям», - йдеться в повідомленні.

Крім того, резолюція повторює заклики депутатів Європарламенту до негайного і повного ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з росії, а також до повної відмови від газопроводів «Північний потік-1» і «Північний потік-2» у Балтійському морі.

«Парламент закликає держави-члени ЄС збільшити і прискорити свою військову допомогу Києву, зокрема надання зброї, а також необхідну політичну, економічну, інфраструктурну, фінансову та гуманітарну підтримку», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Згідно з документами, з якими ознайомилося Bloomberg, Європейський Союз запропонував новий раунд широких санкцій проти білорусі за її роль у підтримці вторгнення росії в Україну. Запропоновані заходи приведуть Мінськ до багатьох пакетів санкцій, які ЄС раніше наклав на росію, включно з обмеженнями на ключові технології та енергетичний сектор країни.

Анна Мурашко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269295.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua