Міноборони узгодило місце розташування центру обслуговування Bayraktar

06 фев, 15:00

Міністерство оборони узгодило місце розташування центру обслуговування, поточного ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів Bayraktar. Про це в інтерв'ю АрміяInform розповів начальник Головного управління земель оборони та фондів Міноборони полковник Борис Закутній.

"Нещодавно ми провели низку нарад з інвесторами та всіма зацікавленими сторонами, в ході яких узгоджено місце розташування центру та розроблено проєкт дорожньої карти щодо передачі в користування земельної ділянки й врегулювання питань щодо подальшого спільного використання аеродрому", – розказав він.

Створення центру Bayraktar передбачене меморандумом між Міністерством оборони України та компанією Bayraktar Savunma, який сторони підписали у вересні 2021 року. Також у центрі здійснюватиметься навчання й підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Планувалось, що в Україні буде споруджено та працюватиме низка таких центрів.

Наступним етапом буде запуск українсько-турецького виробництва БПЛА. Baykar планує інвестувати власні кошти у будівництво в Україні заводу з виготовлення безпілотників, де працюватимуть українські фахівці.

Попри війну, Baykar зберігає плани з будівництва заводу в Україні – проєкт не заморожений, а перебуває на узгодженні формальних угод.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269320.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua