Renault скоротив частку в Nissan задля збереження 24-річного автоальянсу

07 фев, 14:00

Автовиробники Nissan і Renault після двох місяців переговорів знайшли рішення, як зберегти свій альянс, що діє з 1999 року. Про це пише ВВС.

У спільній заяві компанії зазначили, що вони "збалансували" свої відносини, домовившись, що Renault скоротить свою частку в Nissan із 43% до 15%.

У рамках угоди Nissan отримає частку 15% у флагманському підрозділі Renault з виробництва електромобілів Ampere.

Компанії також заявили, що разом працюватимуть над електронікою та акумуляторними технологіями, а також заощаджуватимуть на спільних проєктах у Європі, Індії та Латинській Америці.

"Це остання відчайдушна спроба врятувати союз, в якому два партнери не дуже добре ладнають. Ми сподіваємося, що, зрівнявши свій статус в альянсі, вони зможуть позбутися злості та знайти обмежену кількість видів діяльності, в яких вони можуть співпрацювати та приносити користь один одному ", – прокоментував ВВС Крістофер Ріхтер з інвестиційної групи CLSA.

Альянс був сформований 1999 року, коли Renault врятувала Nissan від банкрутства.

У 2016 році до них приєдналася Mitsubishi, після того, як Nissan придбав великий пакет акцій японської фірми, що зазнавала труднощів.

Альянс міг розпастись у листопаді 2018 року, коли боса Nissan Карлоса Гона заарештували за звинуваченням у заниженні річної зарплати та нецільовому використанні коштів компанії.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269352.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua