Walt Disney звільнить 7000 працівників у межах плану скорочення витрат

10 фев, 16:30

Компанія Walt Disney планує скоротити 7000 робочих місць, що становить близько 3% її штату, в межах масштабної реструктуризації. Про це пише Forbes з посиланням на Financial Times.

Інвестори чекали на стратегічний план Айгера щодо пожвавлення компанії з моменту його несподіваного повторного призначення в листопаді. У своїй заяві він сказав, що Disney «приступає до значних перетворень», які приведуть до «стійкого зростання та прибутковості» потокового мовлення.

Акції Disney підскочили на 9% після цього оголошення.

Згідно зі звітом про прибутки та збитки, опублікованим у середу, 8 лютого, компанія зобовʼязалася скоротити збитки на $200 млн в останньому кварталі і перевиконала цю мету, скоротивши їх приблизно на $400 млн — до $1,1 млрд.

Після запаморочливого напливу передплатників на потокове мовлення, яке призвело до великих витрат Disney та її конкурентів, Айгер сказав, що настав час «уважно поглянути на вартість всього, що ми робимо на телебаченні та в кіно», особливо коли йдеться про програми поза франшизами, такі як «Марвел» та «Зоряні війни».

Виторг Disney за квартал зріс на 8% - до $23,5 млрд, а чистий прибуток збільшився на 11% - до $1,3 млрд.

Disney Plus, її флагманський потоковий сервіс, втратив близько 2,4 млн передплатників за квартал, в основному, через втрату крикету в індійській премʼєр-лізі. Айгер, як і його колеги з традиційних медіагруп, прагне наголосити на прибутковості як основному показнику потокової передачі, а не на зростанні кількості передплатників.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269461.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua