Credit Suisse зазнав рекордних збитків з 2008 року

10 фев, 17:00

Швейцарський банк Credit Suisse отримав найбільші щорічні збитки у 7,3 млрд швейцарських франків з часів фінансової кризи 2008 року. Про це пише Financial Times.

Невтішні показники
Виручка банку за рік впала на 34%, до 14,9 млрд франків ($16,2 млрд). Виручка банку в четвертому кварталі зменшилася на 33%, склавши 3,1 млрд франків ($3,4 млрд).

Квартальний чистий збиток становив 1,4 млрд франків ($1,5 млрд), скоротившись порівняно з тим самим періодом 2021 року. При цьому результати виявилися гіршими за очікування аналітиків.

Генеральний директор Credit Suisse Ульріх Кернер назвав такі збитки банку «абсолютно неприйнятними». Він наголосив на необхідності продовжити програму реструктуризації банку, розпочату торік.

Вона також передбачає зниження витрат, скорочення 17% співробітників і виділення зі складу банку підрозділу з інвестбанкінгу, з яким пов'язана низка скандалів і який останнім часом показує величезні збитки.

Минулого року збитки цього підрозділу досягли 2,1 млрд франків ($2,3 млрд). Кернер став головою Credit Suisse у липні минулого року, змінивши на цій посаді Томаса Готтштейна, при якому банк опинився в центрі цілої низки скандалів, а курс його акцій знизився на 40%.

За словами Кернера, мета реструктуризації — зробити банк більш простим і зосередженим на меншій кількості напрямків, насамперед на управлінні приватними статками. При цьому Credit Suisse прогнозують збиток і за підсумками 2023 року, очікуючи, що на прибуток банк вийде в 2024 році.

Акції Credit Suisse після публікації звітності знизилися у ціні на 3,6%.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269462.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua