Китайські компанії знову почали проводити IPO на біржах США

10 фев, 18:00

Китайські компанії зненацька знову почали проводити IPO у США, пише Bloomberg.

Китай повернувся на біржі США
У ході свого IPO цього тижня компанія Hesai Group — виробник сенсорів для вимірювання відстаней (лідарів), що використовуються, зокрема, пристроями для автономного водіння — має намір залучити до $171 млн. Буде розміщено до 9 млн АДР за ціною від $17 до $19 за штуку, повідомляє Reuters.

У понеділок, 6 лютого, у США дебютував сервіс із податкового та фінансового консультування Lichen China. Обсяг розміщення — 4 млн звичайних акцій за ціною $4 за штуку.

При цьому, згідно з даними Refinitiv, 2022 року китайські компанії залучили близько $230 млн під час IPO у США. Для порівняння, 2021 року було зібрано $12,85 млрд.

Спад на ринку
Торік у США загалом відбувся значний спад на ринку IPO.

Зниженню інтересу з боку китайських компаній також сприяли суперечки між США та КНР про аудит — китайська влада відмовилася розкривати деякі дані через міркування безпеки.

Через те, що сторони довгий час не могли дійти згоди з цього питання, кільком сотням компаній загрожував делістінг з американських бірж.

На такому тлі в серпні п'ять найбільших китайських державних компаній оголосили про добровільний вихід з Нью-Йоркської фондової біржі.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269464.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua