Вартість газової компанії індійського бізнесмена Адані впала на 76% за чотири тижні

22 фев, 15:30

Капіталізація газової компанії індійського бізнесмена Гаутама Адані Adani Total Gas з моменту публікації розслідування Hindenburg Research впала на 76%. Загалом ринкова вартість публічних компаній конгломерату з 24 січня знизилася більш ніж на $135 млрд, підрахував Bloomberg.

Обвал котирувань не зупинило навіть рішення біржі зменшити максимальну амплітуду внутрішньоденного коливання ціни з 20% до 5%. У понеділок, 20 лютого, папери Adani Total Gas завершили торги зниженням на 5% до 925,1 індійської рупії ($11,19). На попередніх 16-ти торгових сесіях акції також показували максимально можливе падіння.

Adani Total Gas найсильніше постраждала після виходу звіту американської дослідницької компанії. До його публікації вона була найдорожчою компанією у бізнес-імперії Адані. Тепер компанія опустилася на друге місце.

Hindenburg Research зазначала, що ціна акцій газового гіганта до публікації доповіді більш ніж на 90% перевищувала їхню справедливу вартість. Серед проблем згадувалася висока закредитованість бізнесу.

Передісторія
Hindenburg Research 24 січня випустила звіт, в якому звинуватила індійський холдинг у численних фінансових порушеннях та маніпулюванні фондовим ринком. Hindenburg Research, яка займається пошуком прихованих проблем у публічних компаніях, щоб потім заробити на обвалі їхніх котирувань, оголосила про відкриття коротких позицій проти акцій компаній з Adani Group.

Сам Гаутам Адані також зазнав багатомільярдних втрат. До публікації розслідування він вважався найбагатшою людиною не тільки в Індії, а й у всій Азії.

У вересні 2022 року Адані навіть випередив засновника Amazon Джеффа Безоса і на деякий час посів друге місце в глобальному рейтингу мільярдерів Bloomberg. Однак невдовзі після виходу звіту Hindenburg Research індійський бізнесмен вибув із топ-10.

Станом на 20 лютого Адані займав 25-е місце в рейтингу зі статками $49,1 млрд. При цьому ще на початку 2023 року вартість його активів перевищувала $120 млрд.

Ярослав Голобородько

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269620.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua