Україні для покриття дефіциту додатково потрібно $10 мільярдів — Марченко

22 фев, 16:00

У 2023 році потреба у додатковому зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету сягає $10 млрд. Про це під час зустрічі із Директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Потреби України
За словами Марченко, у 2023 році потреба у додатковому зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету сягає $10 млрд.

Міністр наголосив, що відкриття повноцінної довгострокової програми за підтримки МВФ сприятиме зменшенню дефіциту бюджету, підтриманню макроекономічної та фінансової стабільності.

Окрім прямого залучення коштів від МВФ, це сприятиме мобілізації підтримки від інших донорів.

У ході зустрічі керівництво МВФ відзначило зусилля Уряду України зі збереження фінансової стійкості країни, високі результати виконання заходів, які були передбачені Моніторинговою програмою із залученням Ради директорів.

Нагадаємо
20 лютого президент України Володимир Зеленський зустрівся головою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою під час її візиту до Києва.

«Ми досягли успіхів у реалізації Моніторингової програми, зокрема фіналізували виконання всіх структурних маяків. Тож розраховуємо на започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад $15 млрд», — заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як писав «Мінфін», у Польщі 17 лютого завершилася Місія Міжнародного валютного фонду для підготовки до перегляду моніторингової програми. Співробітники МВФ та українська влада досягли домовленостей на рівні персоналу.

Ярослав Голобородько

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269621.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua