У Чехії збирають гроші на РСЗВ для України

23 фев, 13:40

В рамках ініціативи "Подарунок Путіну" чехи зібрали понад два мільйони крон для ракетної установки "Пржемисль" за чотири години, передає УНН з посиланням на České Noviny.

Деталі

У Чехії в рамках ініціативи "Подарунок Путіну" зібрали понад два мільйони крон для ракетної установки "Пржемисль" за чотири години. Це найшвидший старт чеського збору зброї для української армії, повідомив співзасновник проєкту Мартін Ондрачек.

Цільова сума для придбання ракетної установки RM-70 з комплектом із 365 ракет становить 50 мільйонів крон.

"РМ-70 є мобільним реактивним артилерійським знаряддям, що дозволяє вести вогонь залпом і одиничними пострілами. Залп із сорока ракет може відмінно проорати площу в три гектари. Звідси і назва зброї - Пршемисл. А через те, що наближається весна, а разом з нею і робота у полі, Пршемисл здається нам логічним вибором", - йдеться в ініціативі на сайті колекції.

За словами Ондрачека, чеський виробник боєприпасів STV Group вже розпочав модернізацію та перебудову гранатомета для потреб української армії, і до кінця квітня він має бути готовим.

Гроші, які будуть зібрані на рахунок ініціативи будуть передані посольству України лише після того, як буде зберуть цільову суму.

Поліна Харченко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269655.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua