Україна розраховує отримати від США перший транш із майже $10 мільярдів

23 фев, 15:30

Україна розраховує якнайшвидше отримати від Сполучених Штатів Америки перший транш із майже $10 млрд прямої бюджетної допомоги нашій країні, бо це важливий елемент нашої фінансової стійкості. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає Укрінформ.

Допомога США
«Ми також розраховуємо на якнайшвидше отримання першого траншу анонсованої бюджетної допомоги у майже $10 млрд. Це важливий елемент нашої фінансової стійкості. Завдяки лідерству наших американських партнерів, Європейської комісії, країн G7 нам вдалося запустити новий формат співпраці — Мультидонорську фінансову координаційну платформу (т.зв. „фінансовий Рамштайн“). Ключові цілі зустрічей у такому форматі: допомога Україні у фінансуванні дефіциту бюджету, початок реалізації програми відбудови вже цього року, конфіскація й використання заморожених російських активів тощо», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо
Адміністрація Президента США Джо Байдена працює з Конгресом, щоб затвердити ще майже $10 млрд прямої бюджетної допомоги Україні.

У понеділок, 20 лютого, під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві Байден заявив, що CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму близько $500 млн.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269659.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua