Акції Alibaba зросли майже на 6% після позитивної звітності

27 фев, 16:00

Акції китайського технологічного гіганта Alibaba зросли майже на 6% — до $100,4 на початку торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. Надвечір 23 лютого зростання сповільнилося до 3,2%, а ціна опустилася до $97,78 за депозитарну розписку.

Звітність компанії
Зростання паперів Alibaba спостерігалося на тлі виходу позитивних квартальних результатів компанії, які перевищили очікування ринку.

Виторг Alibaba за останній квартал (третій квартал фінансового року, що закінчився 31 грудня 2022 року) зріс на 2% до 247,8 млрд юанів ($35,9 млрд) порівняно з консенсус-оцінкою Refinitiv на рівні 245,2 млрд юанів.

Чистий прибуток, що припадає на акціонерів, виріс на 69% до 46,8 млрд юанів ($6,8 млрд) порівняно з 27,7 млрд юанів роком раніше.

«У майбутньому ми очікуємо подальшого відновлення настроїв споживачів та економічної активності», — заявив генеральний директор Alibaba Даніель Чжан.

Що кажуть аналітики
Аналітики очікують, що Alibaba покаже швидке зростання виручки у найближчі квартали завдяки ефекту від відновлення економіки Китаю після скасування карантинних обмежень.

У Morgan Stanley назвали акції Alibaba «найкращим вибором» у китайському технологічному секторі. У банку вказали кілька каталізаторів зростання, у тому числі зняття карантинних обмежень, оптимізація витрат, пом'якшення нормативно-правової бази, які забезпечують найпривабливішу винагороду за ризик у галузі.

За словами аналітиків Morgan Stanley, Alibaba також виграє від відновлення споживання в Китаї в міру відкриття економіки, а також підвищення ефективності в різних сегментах бізнесу.

У банку вважають, що акції торгуються за привабливою ціною з огляду на здатність компанії генерувати сильний грошовий потік та стабільну програму зворотного викупу акцій. Цільова ціна Morgan Stanley за Alibaba у перспективі року становить $150, що передбачає зростання приблизно на 50% від поточних рівнів, при цьому в банку допустили зростання до $200 у разі реалізації позитивного сценарію.

У Goldman Sachs також налаштовані оптимістично щодо Alibaba.

Ярослав Голобородько

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269724.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua