У Польщі навчається близько 188 тис. українських дітей, які виїхали на тлі війни

28 фев, 14:30

У польських школах і дитсадках навчається 187,9 тисячі дітей та молоді з України, які приїхали після початку повномасштабної війни, повідомляє PAP, пише УНН.

Цитата

"У польських школах і дитсадках навчається 187,9 тис. дітей. За даними Міністерства освіти і науки, наданими PAP, близько 100 тисяч дітей та молоді з України, які приїхали до Польщі після російської агресії проти їхньої країни, навчаються найбільше у Варшаві, Вроцлаві та Кракові", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Дані, надані PAP, показують стан справ станом на 14 лютого 2023 року.

Вони показують, що дошкільною освітою в Польщі охоплено приблизно 43,8 тис. дітей з України, які прибули після 24 лютого 2022 року, тобто після початку повномасштабної війни. Майже 36,9 тис. діти відвідують дитячі садочки.

У початкових школах по всій Польщі навчається приблизно 116,8 тисяч дітей, які приїхали з України після початку війни.

У середніх загальноосвітніх школах навчається 27,2 тис. учнів з України, які приїхали після початку війни.

Найбільше українських дітей та молоді, які приїхали до Польщі після 24 лютого, навчається у Мазовецькому воєводстві – 33,6 тис., Сілезькому воєводстві - 21 тис., Нижньосілезькому - майже 21 тисяча. Серед міст найбільше українських дітей навчається у Варшаві – приблизно 17,2 тис., Вроцлаві – 8,5 тис. а в Кракові – 7,4 тисячі.

У столичній мерії повідомляють, що є понад 17 тис. дітей і молоді з України, які приїхали після початку війни і ходять до дитсадків і шкіл у Варшаві.

На початку лютого заступник міністра освіти і науки Польщі Даріуш Піонтковський, розповідаючи про учнів з України, заявив, що їхня кількість протягом кількох місяців досить стабільна. "На початку, коли прибували біженці з України, ми спостерігали дуже динамічне зростання. Зараз ця ситуація стабілізувалася", - сказав Піонтковський.

Наприкінці квітня минулого року Міністерство освіти і науки повідомило, що в польській системі освіти навчається понад 193 тисячі дітей та молоді з України. Згідно з даними, наданими PAP Міністерством освіти і науки країни, наприкінці 2021/2022 навчального року в польській системі освіти було приблизно 182,6 тисяч дітей та студентів - громадян України, які приїхали до Польщі після російського вторгнення в Україну.

Окрім того, зараз, за ​​даними Міністерства освіти і науки Польщі, на 952 підготовчих відділеннях по всій країні навчається близько 14,5 тис. студентів з України.

Доповнення

Українським студентам в Польщі можуть оплачувати навчання та житло.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269754.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua