Саудівська Аравія надасть Україні допомогу на 400 мільйонів доларів

28 фев, 16:00

Вперше від встановлення дипломатичних відносин між двома країнами 30 років тому Україну відвідав міністр закордонних справ Саудівської Аравії. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак назвав зустріч успішною у повідомленні у Telegram, передає УНН.

Цитата

"Україна отримає реальну допомогу від Саудівської Аравії, яка вважається найбільшою економікою Близького Сходу", - сказав урядовець. "В Офісі Президента були підписані два документа, що формалізували надання Україні пакету допомоги у розмірі 400 млн доларів: гумдопомоги на 100 млн доларів та нафтопродуктів на 300 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

"Україна та Саудівська Аравія мають спільні виклики і досвід боротьби з ними. Мова про іранські БПЛА, які постачалися певним "повстанцям" і здійснювали атаки на нафтові об‘єкти Саудівської Аравії", - сказав Єрмак.

"З минулого року ці ж іранські БПЛА опинилися у російських терористів і здійснюють атаки на українську енергетичну інфраструктуру".

Раніше

Саудівська Аравія дотримується нейтрального курсу у війні. Минулого року Королівство виступило посередником в обміні полоненими, під час якого з-під варти в росії було звільнено двох американців і п'ятеро британців.

Галина Крижанівська

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269757.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua