За рік США конфіскували активи проросійських діячів на $500 мільйонів

04 мар, 12:00

З моменту вторгнення Росії в Україну рік тому Міністерство юстиції США конфіскувало понад $500 мільйонів у яхтах, нерухомості та інших активів людей, які підтримують російський уряд і ухилилися від санкцій США. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на СNN.

Спеціальна група KleptoCapture Міністерства юстиції, що складається з федеральних прокурорів, слідчих і аналітиків, націлилася на багатства російських олігархів та агентів Кремля.

У рамках цих зусиль Міністерство юстиції оголосило позов про цивільну конфіскацію майна на суму $75 мільйонів, що належить російському олігарху Віктору Вексельбергу, який потрапив під санкції.

Співробітнику Вексельберга, який, ймовірно, допоміг олігарху придбати багатомільйонну нерухомість на Манхеттені, у Гемптонсі та Флориді, на початку цього місяця було висунуто звинувачення у порушенні санкцій США та міжнародному відмиванні грошей.

Раніше Міністерство юстиції арештувало розкішну яхту Вексельберга під назвою «Танго» вартістю $90 мільйонів.

Загалом, як повідомляється, міністерство конфіскував дві мегаяхти, чотири літаки, а також конфіскував 10 об'єктів нерухомості у російських олігархів і агентів.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269764.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua