Актуально про РРО/ПРРО

06 мар, 10:37

В інформаційному агентстві «МОСТ-ДНЕПР» відбулася пресконференція на тему «Застосування суб’єктами господарювання РРО та програмних РРО» за участі заступника начальника відділу якості перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Дудника Романа.
 Він зазначив, що до податкової служби від громадян надходять звернення,  про неможливість розрахуватись на господарських одиницях (далі – ГО) банківськими картками та можливі ухилення суб’єктами господарювання (далі – СГ) від оподаткування, а саме проведення розрахункових операцій без застосування касової техніки, здійснення господарської діяльності без отримання відповідних дозвільних документів, використання праці найманих працівників без належного оформлення, та інше.
Дудник Роман зауважив, що з метою уникнення непорозумінь з працюючим бізнесом у цей надскладний для всіх час, Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області проводиться розширена роз’яснювальна компанія серед платників податків. 
Податкова служба не залишає без уваги звернення громадян, листи від інших державних органів або установ з інформацією про вчинення правопорушень  законодавства при роботі господарських одиниць бізнесу. На таких ГО проводиться аналіз здійснення господарської діяльності та вживаються відповідні заходи з підтвердження або спростування фактів наведених в зверненнях до податкової служби.
Також, Дудник Роман зупинився на діючих нормах  Закону України від 06.07.1995 № 265/95 «Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами), відповідно до якого з початку 2022 року всі СГ, у тому числі фізичні особи - платники єдиного податку ІІ - ІV груп, повинні в своїй діяльності використовувати належним чином зареєстровану касову техніку та видавати споживачам розрахункові документи встановленої форми в паперовому або електронному вигляді. 
Підсумовуючи, податківець нагадав, що при проведенні розрахунків споживачі мають право розрахуватись платіжною карткою та при цьому суб’єкт господарювання зобов’язаний видати розрахунковий документ встановленої форми в електронному або паперовому вигляді.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269924.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua