Поставки сирої нафти з РФ морем впали на 14% — Bloomberg

11 мар, 12:00

Постачання сирої нафти з Росії морем за тиждень з 24 лютого по 3 березня скоротилися на 14% (526 тис. барелів на добу), до тритижневого мінімуму в 3,11 млн барелів. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні дані відстеження.

Постачання нафти
При цьому все падіння припало на порти Тихоокеанського регіону. Відвантаження з російських балтійських та чорноморських терміналів не змінилося порівняно з попереднім тижнем. Потоки з Арктики зросли, але лише частково компенсували скорочення портів Тихого океану.

Незважаючи на порівнянні масштаби, скорочення поставок навряд чи пов'язане з оголошеним Росією скороченням видобутку на 500 тис. барелів на добу, пише Bloomberg. На думку агентства, країна, швидше за все, скорочуватиме відвантаження у західних портах, де вантажі продаються зі знижкою в 25% порівняно з тими, що вирушають із тихоокеанських портів.

Тижнем раніше (до 24 лютого) Росія наростила постачання нафти морем до рекордного рівня за п'ять тижнів, до 3,63 млн барелів. 34 танкери завантажили понад 25 млн барелів, що на 250 тис. більше рівня попереднього тижня.

Також рекордними були середні розміри постачання азіатським споживачам та до невідомих пунктів призначення. За даними Bloomberg, за чотири тижні судна з цих напрямків щодня експортували по 3,11 млн барелів.

Менш волатильний чотиритижневий середній показник до 3 березня також скоротився — зниження становило 80 тис. барелів, до 3,3 млн барелів на добу.

Обсяг сирої нафти на суднах, що прямують до Китаю та Індії, плюс менш значний експорт до Туреччини та обсяги на судах, які поки не вказали пункт призначення, за чотиритижневий період знизилися до 3,17 млн барелів на день проти 3,27 млн тижнем раніше.

За 28 днів до 3 березня морський експорт нафти з Росії до європейських країн впав до 83 тис. барелів на день. Єдиним європейським пунктом призначення була Болгарія.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269996.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua