У 2022 році банки скоротили зберігання криптовалют на 66% — дослідження

11 мар, 18:00

Експерти Банку міжнародних розрахунків (BIS) дослідили зв’язки традиційних фінансових установ з цифровими активами. З їхнього аналізу випливає, що 20% банків зберігали криптовалюти станом на 2022 рік. З них дві третини знаходилися на території Південної та Північної Америках. Про це пише Forklog з посиланням на дослідження Банку міжнародних розрахунків (BIS).

За даними BIS, пруденційні ризики криптовалют, якими володіли банки тогоріч, оцінювалися у 2,9 млрд євро. Це на 30% більше, ніж у 2021 році.

Водночас кількість цифрових активів на їхньому зберіганні дорівнювала у 2022 році ~1 млрд євро — на 66% менше, ніж у 2021 році.

Фахівці зазначили, що зниження останнього показника пов’язано з падінням ринкової вартості цифрових активів та зменшенням позицій банків.

Фінустанови надають перевагу зберіганню біткоїнів (43%), цінних паперів криптовалютної біржі Coinbase (29%) та Ethereum (4%), за даними дослідників.

«Майже три чверті зазначених пруденційних ризиків, пов’язаних з цифровими активами, банки генерують внаслідок таких фінактивностей як кліринг та торгівля криптовалютами. 41% та 32% відповідно», — йдеться у звіті.

Раніше експерти BIS з’ясували, що власники біткоїна, які інвестували в першу криптовалюту з серпня 2015 року по грудень 2022 року, у переважній більшості зазнали збитків.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269999.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua