Байден планує зібрати податки з криптоінвесторів на $24 мільярди — WSJ

10 мар, 18:00

Президент США Джо Байден збирається запропонувати зміни стосовно оподаткування цифрових активів. Про це йдеться у презентації бюджетного плану на фінансовий 2024 рік, повідомляє The Wall Street Journal.

Очікується, що запропоновані нововведення мають скоротити дефіцит бюджету на майже $3 трлн протягом наступних 10 років і стосуватимуться різних сфер. Свій внесок у державну казну мають внести й криптоінвестори та трейдери, згідно з проєктом Байдена.

Президент США хоче зібрати з індустрії цифрових активів $24 млрд шляхом змін в оподаткуванні криптовалютних транзакцій. Представник Білого дому підтвердив CoinDesk, що запропоновані норми мають скоротити фіктивні продажі.

Ця схема передбачає збитковий продаж криптовалют для того, щоб інвестор зафіксував втрати, які не підлягають оподаткуванню. Після того він майже одразу відкупає свої цифрові активи.

Закон США забороняє проводити такі маніпуляції стосовно акцій та облігацій.

Купити біткоїн та іншу криптовалюту можна за цим посиланням
«Якщо пропозицію ухвалять чимало власників криптовалют, які увійшли в криптовалютний простір після ринкових піків 2021 року, зазнають величезних збитків», — сказав Денні Телвор з компанії Koinly.

Варто зазначити, що перед тим, як план бюджету підпише президент США, проєкт мають розглянути та ухвалити члени Палати представників та Сенату.

За даними The Wall Street Journal, Байден запропонує підвищити ставку податку для тих, хто заробляє принаймні $1 млн — до 39,6% з 37%, підвищити ставку корпоративного податку до 28% з 21%, оподатковувати приріст капіталу найбільших працівників за вищими ставками та збільшити податки на іноземні прибутки американських компаній.

Роман Мирончук

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270047.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua