Виробник iPhone заявив про падіння доходів через зниження попиту

13 мар, 17:30

Найбільший постачальник Apple Foxconn заявляє, що виторг компанії минулого місяця впав на 11,65% порівняно з тим самим періодом у 2022 році через низький попит на електроніку, передає УНН з посиланням на BBC

Деталі

Найбільший з постачальників iPhone, компанія Apple Foxconn заявила, що її виторг минулого місяця впав на 11,65% порівняно з тим самим періодом у 2022 році через слабкіший попит на електроніку.

Хоча виторг компанії за лютий становив понад 13 мільярдів доларів, що є другим за величиною показником у місяць.

У Foxconn додали, що найбільший у світі завод з виробництва iPhone у китайському місті Чженьчжоу наразі відновлюється після збоїв, які були викликані пандемією коронавірусу.

У заяві Foxconn йдеться, що виторг від розумної побутової електроніки, хмарних та мережевих продуктів у лютому знизилася порівняно з результатами минулого року.

"Виходячи з показників виторгу за перші два місяці, прогноз на перший квартал 2023 року приблизно відповідає очікуванням ринку", - додали в компанії.

Доповнення

У листопаді 2022 року компанія Apple попереджала, що постачання нового iPhone 14 буде відкладено після того, як китайська влада заблокувала район у Чженчжоу, де знаходиться фабрика Foxconn.

Через два тижні на заводі спалахнули протести, в результаті яких виробництво було зупинено, оскільки тисячі робітників залишили виробничі лінії.

Минулого компанія Foxconn повідомила, що її виторг у січні підскочив на 48,2% порівняно з минулим роком і досяг рекордно високого рівня, оскільки виробництво в Чженчжоу повернулося до допандемічного рівня.

Поліна Харченко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270089.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua