Американські сенатори планують заборонити імпорт російського урану

13 мар, 18:00

Сенатори США від Демократичної та Республіканської партій хочуть заборонити імпорт російського урану, вже внесений відповідний законопроєкт, передає УНН з посиланням на пресслужбу комітету з енергетики та природних ресурсів Сенату США.

Деталі

Джон Баррассо, який є сенатором від Республіканської партії заявив, що кожен долар, сплачений Америкою у рф за уран, підтримує війну росії проти України.

"Американська атомна промисловість готова відмовитись від російського урану. Перший крок – назавжди прибрати з американського ринку всю російську енергію, включаючи уран", – сказав Баррассо.

"Цей законопроєкт допоможе гарантувати, що американські атомні енергетичні компанії не залежатимуть від імпортованого з Росії уранового палива, і надішле світові переконливий сигнал про те, що Сполученим Штатам не потрібно покладатися на Путіна щодо матеріалів, необхідних для енергопостачання нашої країни", - заявив сенатор від Демократичної партії Джо Менчін.

Доповнення

15 лютого 2023 року Манчін, Баррассо та Ріш представили Закон про безпеку ядерного палива. Законопроєкт забезпечить внутрішні постачання ядерного палива для чинних та майбутніх реакторів Америки.

Поліна Харченко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270090.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua