Porsche заявила про найкращі у своїй історії фінансові результати за підсумками року

19 мар, 14:00

Операційний прибуток німецького автовиробника Porsche виріс у 2022 році на 27,4% і склав €6,8 млрд, повідомила компанія. Її виторг збільшився за рік на 13,6% — до €37,6 млрд.

Найкращі результати
Фінансові результати компанії за підсумками 2022 виявилися кращими в її історії, причому з деяким відривом, зазначив голова правління Porsche Олівер Блюм, його слова наводяться в повідомленні.

Виробник поставив своїм клієнтам минулого року 309 884 автомобілі, незважаючи на проблеми, пов'язані з пандемією коронавірусу, та глобальні збої в ланцюжках поставок, заявила Porsche.

Кількість поставлених автомобілів зросла на 2,6% порівняно з результатом 2021 року. Факторами успіху стало покращене цінове позиціонування, сильна лінійка моделей, збільшення їх продажів, вплив валютних курсів і сувора дисципліна щодо витрат, вважає заступник голови правління Porsche Лутц Мешке.

Як відреагували акції
Незважаючи на успішну звітність, акції Porsche дешевшали на біржі на 2,72%, випливає із даних Bloomberg станом на 15:55 13 березня.

Папери компанії коштували 55,08 євро — на 1,54 євро менше, ніж на закритті торгів 10 березня. У ході торгів папери дешевшали ще сильніше — приблизно на 5% у понеділок, написала Financial Times.

Здебільшого це пов'язано з тим, що інвестори вже врахували добрі результати компанії у вартості паперів, оскільки головна компанія Porsche — Volkswagen Group — ще 3 березня прозвітувала про збільшення прибутку до податків майже на 10%, до €22,5 млрд, вважає газета.

Ярослав Голобородько

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270181.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua