Міністр фінансів назвав п'ять ключових пріоритетів швидкого відновлення України в 2023 році

29 мар, 17:30

На цей рік є п'ять ключових пріоритетів швидкого відновлення України. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час заходу, присвяченому відкриттю німецької Національної платформи з відбудови України, інформує УНН.

Деталі

Марченко назвав п'ять ключових пріоритетів першочергового швидкого відновлення України у 2023 році, зокрема:

Відновлення енергетичної інфраструктури;
Гуманітарне розмінування;
Відновлення пошкодженого та зруйнованого житла;
Відновлення критичної та соціальної інфраструктури;
Підтримка малого та середнього бізнесу.

Цитата

"Ми налаштовані на те, щоб створити комфортні умови для залучення приватних інвестицій і структурувати їх найкращим чином. Йдеться не про одне просте рішення, а про створення "здорового" середовища в Україні, аби міжнародний бізнес хотів інвестувати. Ми маємо почати відновлення України вже зараз. Для цього потрібна максимальна синхронізація допомоги від усіх партнерів. Ми розраховуємо на активну участь у цьому процесі міжнародної спільноти, зокрема, Німеччини", - заявив Марченко, якого цитує пресслужба Мінфіну.

Також міністр подякував Німеччині за надану підтримку та озвучив масштаби втрат і збитків, які були завдані Україні війною. Він зазначив, що вартість відбудови сягатиме сотні мільярдів доларів, у тому числі першочергових на 2023 рік - понад 14 млрд доларів.

Нагадаємо

Перед стартом нової німецької платформи "Відновлюємо Україну" держсекретар з питань розвитку країни Йохен Фласбарт назвав відбудову України "завданням для поколінь".

Марина Тищенко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270545.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua