Німецький концерн Bayer інвестує в Україну 60 мільйонів

06 апр, 09:00

Німецький фармацевтичний та агрохімічний концерн Bayer AG інвестує в виробництво насіння в Україні 60 мільйонів євро. Про це повідомив керівник одного з відділів компанії Маттіас Бернінгер ТБ ntv, передає Укрінформ.

«Ми інвестуємо значні кошти у виробництво насіння. Ми інвестуємо в Україну додатково 60 млн євро, що є дуже великою інвестицією, яка дає надію у двох сенсах: з одного боку — для багатьох фермерів, які чекають хорошого насіння, а з іншого боку — для уряду», — зазначив представник концерну Bayer.

Як пише liga.net, міністр економіки Німеччини Роберт Габек в інтерв'ю ZDF оголосив, що німецький уряд надасть гарантії компаніям, які інвестуватимуть в Україну під час війни. Вони застосовуватимуться у разі руйнувань виробничих потужностей німецьких компаній в Україні внаслідок ракетних ударів тощо.

«Зазвичай, ми так не робимо, але в цьому випадку зробимо», — цитує міністра DW.

За словами Габека, крім інвестицій від Bayer, в Україну інвестуватиме й будівельна компанія Fixit. Вона майже вдвічі розширить свої потужності з виробництва будівельних матеріалів в Україні.

«Ми багато інвестували в Росію, і ринок було втрачено. Тепер можна пошукати інші ринки — чому б не Україна?» — сказав міністр після візиту до Києва в понеділок.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270795.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua