Україна розпочинає експорт електроенергії до Молдови. Готується продавати до Польщі та Словаччини

11 апр, 09:00

Укренерго провело перший аукціон із розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії до Молдови на день постачання 11 квітня. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

За результатами аукціону серед чотирьох учасників було розподілено 330 МВт із 650 МВт усієї доступної пропускної спроможності мереж у напрямку Молдови.

З огляду на воєнні ризики, доступ до міждержавних перетинів розподіляється лише на короткостроковий період на добових аукціонах, уточнюють у компанії.

Укренерго сьогодні, 10 квітня, проведе аукціон із розподілу 80 МВт пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку Польщі на дату постачання 12 квітня.

Також ведуться переговори щодо відкриття експорту до Словаччини.

Згідно з рішенням Міністерства енергетики, Україна відновлює експорт електроенергії до Європи при першочерговому забезпеченні українських споживачів та надлишку виробництва електроенергії в енергосистемі.

Україна почала експортувати електроенергію до Євросоюзу влітку 2022 року, і вона швидко стала одним з основних експортних товарів. З 11 жовтня 2022 року через російські удари по енергосистемі експорт припинився.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270899.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua