Дефіцит фінансування швидкого відновлення України у 2023 році становить $11 млрд — голова Світового банку

16 апр, 16:00

За оцінками Світового банку у 2023 році дефіцит фінансування для відновлення та реконструкції України становить $11 млрд. Про це заявив голова банку Давид Малпас, відкриваючи «Весняні зустрічі» Світового банку та Міжнародного валютного фонду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Малпас анонсував під своїм головуванням проведення 12 квітня третього «круглого» столу міністрів з підтримки України, зокрема пошуку необхідних коштів для швидкого відновлення.

Зі свого боку очільниця МВФ Крісталіна Георгієва наголосила на важливості обговорення проблеми війни в Україні, оскільки вона відвернула увагу світу від багатьох інших нагальних проблем.

«Ця війна не тільки вбиває людей, а й призводить до зростання цін на продовольство. Це створює ще більшу геополітичну напруженість, знижуючи здатність світу працювати як єдине ціле. Так що я хочу визнати, що є проблема, яку ці зустрічі не можуть вирішити, але якщо це вирішиться, це надзвичайно допомогло б із порядком денним, який ми обговорюємо», — зазначила вона.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що Світовий банк дозволив перенаправити до $132 мільйонів на кредити «5−7−9» і держгарантії аграріям

Роман Мирончук

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270947.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua