Мобільного ЦОП: адміністративні послуги для мешканців с. Шевченкове Шевченківського старостинського округу

12 апр, 10:40

З метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання платникам адміністративних та інших послуг від ДПС України (далі – ДПС) працівники Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) та фахівцем Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС нещодавно здійснили виїзд до с. Шевченкове Шевченківського старостинського округу Дубовиківської сільської ради.
Під час виїзду мобільного ЦОПу заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій (у форматі онлайн) акцентував увагу платників на адміністративних та інших послугах, сервісах, за отриманням яких вони можуть звернутись до мобільного ЦОПу. У ході комунікацій з платниками Леонов Валерій проінформував про новації податкового законодавства, зокрема щодо визначення мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ).
Заступник начальника ГУ ДПС наголосив, що податкова служба Дніпропетровщини завжди відкрита до діалогу з органами місцевого самоврядування та платниками податків. Зараз, як ніколи, наша тісна взаємодія – це запорука злагодженої та ефективної роботи у напрямку наповнення бюджетів.
Під час роботи мобільного ЦОПу податківцями проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з наступних питань: деклараційна кампанія 2023, переваги користування платниками електронними сервісами ДПС, порядок отримання кваліфікованого електронного підпису; зміни у податковому законодавстві та актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; застосування РРО/ПРРО, основні аспекти розрахунку МПЗ; погашення податкового боргу.
Присутніх повідомили про можливість отримання актуальної та корисної інформації, зокрема з питань податкового законодавства, на сторінках «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook, на Telegram-каналі ДПС.
Під час виїзду фахівцями податкової служби прийнято:
- 21 заяву з проведення звірки даних з плати за землю та 3 заяви з проведення звірки даних з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб;
- 21 заяву за формою № 5ДР;
- 2 заяви з надання реквізитів рахунків для сплати податків.
Мешканці Шевченківського старостинського округу під час зустрічі отримали примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/270970.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua