Мобільний ЦОП: адміністративні послуги для мешканців с. Зелений Гай Зеленогайського старостинського округу

14 апр, 10:41

Працівниками Центру обслуговування платників (ЦОП) Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) та фахівцем Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС нещодавно здійснено виїзд до с. Зелений Гай Зеленогайського старостинського округу Дубовиківської сільської ради з метою надання адміністративних та інших послуг платникам податків.
Виїзд мобільного ЦОПу здійснено під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія.
Під час зустрічі у режимі ідозв’язку Леонов Валерій акцентував увагу присутніх на адміністративних та інших послугах і сервісах, за отриманням яких платники можуть звернутись до мобільного ЦОПу. Відмітив, що мобільний ЦОП – це надана для платників можливість вирішити нагальні питання з оподаткування,; забезпечення зручних та доступних умов для декларування та отримання послуг і сервісів від ДПС.
Під час комунікацій з платниками Леонов Валерій проінформував стосовно новацій податкового законодавства, зокрема у частині визначення суб’єктами господарювання мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Наголосив, що податкова служба Дніпропетровщини завжди відкрита до діалогу з органами місцевого самоврядування, платниками податків і зараз, як ніколи, наша тісна взаємодія це – запорука злагодженої та ефективної роботи у напрямку наповнення бюджетів.
Під час роботи мобільного ЦОПу податківцями проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з наступних питань: деклараційна кампанія 2023; переваги користування електронними сервісами ДПС; порядок отримання КЕП; зміни у податковому законодавстві та актуальні питання стосовно земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; порядок застосування РРО/ПРРО; визначення МПЗ; погашення податкового боргу.
Присутніх також ознайомлено зі сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook, Telegram-каналом ДПС України, що містять оперативну та актуальну інформацію, зокрема з питань податкового законодавства.
У ході діяльності мобільного ЦОПу фахівцями податкової служби Дніпропетровщини прийнято:
- 55 заяв з проведення звірки даних з плати за землю та 3 заяви з проведення звірки даних з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб;
- 39 заяв за формою № 5ДР;
- 10 заяв за формою № 10ДР;
- 3 заяви з надання реквізитів рахунків для сплати податків.
Мешканці Зеленогайського старостинського округу – користувачі послуг мобільного ЦОПу отримали примірники власної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271043.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua