Ілон Маск за день втратив $12,6 млрд. Інвесторів розчарував квартальний звіт Tesla

24 апр, 15:00

Статки Ілона Маска скоротилися за день на $12,6 млрд – до $169,3 млрд, що стало найбільшим падінням розміру його особистого капіталу у 2023 році. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Маск втратив значну частину капіталу після публікації квартального звіту Tesla, акції та опціони якої складають більшу частину його статків.

Ціна акцій Tesla протягом торгової сесії у четвер, 20 квітня, обвалилася на 9,7% – до $162,99 за акцію, і це найбільше падіння їхньої вартості з 3 січня цього року. Загалом акції Tesla зросли на 32% з початку року, уточнюють в агентстві.

Квартальний звіт показав скорочення у Tesla до дворічного мінімуму – 11,4% – операційної маржі (виторгу, що залишається у компанії після вирахування операційних витрат). Показник допомагає оцінити ефективність управління операційними витратами компанії та її здатність генерувати прибуток від основної діяльності.

Скорочення операційної маржі знову змусило сумніватись інвесторів у правильності обраної Маском стратегії регулярно знижувати ціни на електромобілі.

Tesla знижувала ціни на автомобілі в січні та березні, також кілька разів у квітні.

Маск продовжує заявляти, що зниження ціни — це правильний крок і він не бачить проблеми у скороченні виторгу під час продажу кожного окремого електромобіля.

"Ми дійшли висновку, що прагнення до збільшення обсягів виробництва та більшої кількості автомобілів є правильним вибором, на противагу меншим обсягам і вищій маржі", – заявив Маск після публікації квартального звіту.

Водночас Маск визнав, що йому важко прогнозувати, якою буде маржа у майбутньому, коли його запитали, який рівень прибутковості влаштовує компанію.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271248.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua