Який пакет документів подається для проставлення апостилю на офіційних документах, що видаються ДПС та її територіальними органами?

26 апр, 10:45

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
Для проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються ДПС та її територіальними органами необхідно подати:
1. Оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його засвідчену в установленому порядку копію.
2. Документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку.
3. Заяву від особи, яка подає такі документи.
Враховуючи положення абзацу першого статті 1 та абзацу другого статті 11 Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (далі – Конвенція), у заяві щодо проставлення апостиля необхідно зазначити назву документа (документів), що надсилається до ДПС для проставлення апостиля, та країну призначення використання такого документа (документів).
Актуальний перелік держав-учасниць Конвенції знаходиться на сайті Гаазької конвенції з міжнародного приватного права (абревіатура англ. мовою – HCCH).
Пунктом 3 Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджених наказом МЗС, МВС, МОН, Мінфіну, Мін’юсту від 17 березня 2023 року № 125/209/293/139/999/5 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 21.03.2023 року за № 478/39534  визначено перелік документів, на яких апостиль не проставляється.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271366.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua