Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Маломихайлівської територіальної громади та внутрішньо переміщених осіб

27 апр, 10:50

Працівниками Покровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) нещодавно здійснено виїзд до с. Маломихайлівка Маломихайлівського ЦНАПу Маломихайлівської територіальної громади з метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання платникам податків адміністративних та інших послуг від ДПС України.
Виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) здійснено під керівництвом заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія.
Під час зустрічі у режимі відеозв’язку Леонов Валерій акцентував увагу присутніх на адміністративних та інших послугах, сервісах, за отриманням яких вони можуть звернутись до мобільного ЦОПу. Під час комунікацій з платниками Леонов Валерій проінформував, зокрема про основні аспекти визначенням суб’єктами господарювання мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Наголосив, що податкова служба Дніпропетровщини завжди відкрита до діалогу з органами місцевого самоврядування, платниками податків, і зараз, як ніколи, така тісна взаємодія це – запорука злагодженої і ефективної роботи у напрямку наповнення бюджетів.
Під час виїзду податківцями проведено інформаційно-роз’яснювальну та консультаційну роботу з наступних питань: деклараційна кампанія 2023, переваги користування електронними сервісами ДПС України, порядок отримання кваліфікованого електронного підпису, актуальні питання щодо земельного податку, розрахунок МПЗ; погашення податкового боргу.
У ході роботи мобільного ЦОПу фахівцями податкової служби прийнято:
- 10 заяв з проведення звірки даних з плати за землю та 2 заяви з проведення звірки даних з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб;
- 9 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2022 рік;
- 7 заяв за формою № 5ДР;
- 6 заяв за формою № 10ДР.
Мешканці Маломихайлівської територіальної громади, які користувалися послугами мобільного ЦОПу, отримали примірники друкованої тематичної продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.
Робота мобільного ЦОПу пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271405.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua