Сільськогосподарські товаровиробники поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини єдиним податком на понад 99,3 млн гривень

28 апр, 10:36

У січні – березні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 99,3 млн грн єдиного податку від сільськогосподарських товаровиробників. У порівнянні з 2022 роком надходження збільшились на понад 30 млн грн, або на 43,4 відсотки.
Звертаємо увагу, якщо платник податку на прибуток підприємств, основною діяльністю якого є виробництво сільськогосподарської продукції перейшов зі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності на загальну систему оподаткування з 1 січня поточного звітного року і обрав «особливий» податковий (звітний) період, передбачений для виробників сільськогосподарської продукції, то такий платник за період оподаткування, що передує переходу на «особливий» річний податковий період, повинен подати Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за період з 01 січня по 30 червня поточного звітного року та повідомити контролюючий орган про такий перехід шляхом надання відповідних пояснень до Податкової декларації.
Починаючи з 01 липня поточного року, виробник сільськогосподарської продукції застосовує вже «особливий» річний податковий період, який починається з 01 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року. Особлива відмітка про надання Податкової декларації виробником сільськогосподарської продукції за відповідний «особливий» річний податковий (звітний) період проставляється у рядку 10 заголовної частини форми Податкової декларації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271445.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua