Зеленський розповів, яку техніку Україна отримала від партнерів цього тижня

02 май, 11:40

Завдяки тому, що міжнародні партнери цього тижня передали велику кількість техніки, Україна посилила можливості для контрнаступу. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

Зокрема, Володимир Зеленський подякував США, які виділили фінансування обсягом 1 млрд 250 млн доларів для підтримки українського бюджету.

"За підсумками цього тижня хочу особливо подякувати нашим партнерам із Данії - за "Цезарі", зі Словенії - за бронетехніку, з Іспанії - за танки, з Німеччини - за додаткові оборонні наміри щодо бронетехніки і снарядів, за ППО", - заявив Зеленський.

Президент висловив подяку Нідерландам за рішення парламенту щодо тренування українських воїнів на передових західних системах, Італії - за активність заради скорішої відбудови нашої держави, Хорватії - за нову допомогу у лікуванні наших захисників після поранень у боях.

Нагадаємо, до України прибули французькі самохідні артилерійські установки Caesar, які передала Данія. Країна також організувала тренування для українських бійців.

Також, як повідомили журналісти, уряд Словенії в умовах повної секретності поставив Україні 20 бронеавтомобілів, це найстаріша зброя, яку передала країна.

Нещодавно Німеччина передала Україні другий комплекс ППО IRIS-T.

Альона Чернецька

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271474.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua