У США закрили третій великий банк за два місяці – First Republic

02 май, 17:30

Фінансовий регулятор штату Каліфорнія DFPI вирішив закрити банк First Republic та передати його під управління Федеральної корпорації страхування вкладів FDIC. Про це повідомляється на сайті DFPI.

Усі депозити збанкрутілого банку FDIC збирається передати до JPMorgan Chase Bank.

Станом на 13 квітня загальні активи банку First Republic, який базується в Сан-Франциско, становили приблизно $229,1 млрд, депозити – $103,9 млрд.

First Republic став третім великим американським банком, що збанкрутував за останні два місяці, після Silicon Valley та Signature.

Банк заснував у 1985 році бізнесмен Джеймс Герберт. У 2007 році його викупив Merrill Lynch, але після фінансової кризи у 2008 році новий власник Merrill – Bank of America – продав його, і банк знову став самостійним кредитором.

Падіння банку почалося минулого тижня після публікації фінансової звітності за перший квартал 2023 року. З неї стало відомо, що з банку протягом трьох місяців винесли десятки мільярдів доларів депозитів. Після цього акції банку почали стрімко падати, й у п'ятницю їхня вартість обвалилась до рекордно низького рівня – близько $3.

First Republic входив до двадцятки найбільших банків США.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271514.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua