Morgan Stanley планує скоротити 3 тис. робочих місць

04 май, 12:20

Американський банківський холдинг Morgan Stanley скоротить близько 3 тисяч робочих місць у другому кварталі 2023 року, що складає 4% фінансової установи. Про це повідомило міжнародне агентство Reuters.

Таким чином Morgan Stanley перейде до другого раунду скорочень за останні пів року.

Повільне укладання угод і складне економічне середовище спонукають інвестиційний банк переглянути чисельність персоналу - повідомило джерело агентства.

“Останній крок відбувся після ще одного кварталу, коли комісія інвестиційно-банківського підрозділу впала, що призвело до скорочення загального доходу майже на 2% до 14,5 мільярда доларів”, - пояснили рішення в банківському холдингу.

Минулого місяця головний фінансовий директор Morgan Stanley Шерон Єшая заявила, що через невизначеність ринку та високу інфляцію в пріоритеті - управління витратами.

Інвестиційні банки Уолл-стріт постраждали від спаду угод, оскільки інвестори стали більш обережними щодо нестабільних ринків і швидкого зростання процентних ставок.

У грудні генеральний директор Morgan Stanley Джеймс Горман заявив, що банк зробить скромні скорочення робочих місць у всьому світі, не назвавши точної цифри.

Станом на кінець березня в банку було понад 82 000 співробітників і звільнення торкнеться майже 4% його персоналу.

Нагадаємо, JPMorgan викупить First Republic Bank, США запроваджують тимчасову адміністрацію у фінансовій установі.

До кінця минулого робочого тижня ринкова вартість First Republic зменшилася до мінімуму $557 млн порівняно з максимальними показниками $40 млрд у листопаді 2021 року. Його акції впали майже на 50% після того, як стало відомо про масове зняття депозитів клієнтами банку.

Раніше американський First Citizens Bank уклав угоду про купівлю та передачу всіх депозитів та кредитів Silicon Valley Bank.

Альона Чернецька

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271599.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua