Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців селища Святовасилівка

04 май, 11:20

Працівниками Солонянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Солонянська ДПІ) днями здійснено виїзд до селища Святовасилівка у Святовасилівську сільську територіальну громаду (далі – ТГ) для забезпечення зручних і доступних умов для декларування доходів, отримання послуг і сервісів фізичними особами.
У ході заходу проведено роз’яснювальну роботу та надано консультації громадянам – платникам податків щодо: порядку подання та заповнення податкової декларацій про майновий стан і доходи (далі – декларація) за 2022 рік; реалізації права громадян на податкову знижку за витратами 2022 року шляхом подання декларації у термін по 31 грудня 2023 року (включно). Громадян проінформовано, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації ДПС України впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині «Електронного кабінету».
Протягом роботи мобільного ЦОПу спеціалісти ДПІ відповідали на актуальні питання відвідувачів, зокрема, стосовно надання пільг по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) та отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, безкоштовного отримання КЕП, погашення податкового боргу та обрахування мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) власникам земельних ділянок сільськогосподарського призначення .
Під час виїзду фахівцями Солонянської ДПІ, зокрема, 39 громадянам надані консультації щодо порядку нарахування МПЗ та прийнято 39 декларацій від громадян, які самостійно обробляють паї.
Для забезпечення своєчасної сплати податків і зборів декларантам надані реквізити рахунків для сплати податків і зборів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271632.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua