Оборонна промисловість ЄС зіткнулася з дефіцитом кадрів – Euractiv

05 май, 15:00

Військово-промисловий комплекс країн Євросоюзу відчуває дефіцит кадрів. Оборонним підприємствам терміново потрібні інженери та робітники, пише Euractiv з посиланням на джерела.

"Нам важко наймати персонал", – сказали виданню двоє представників галузі на умовах анонімності. Якщо не вдасться поповнити ресурс робочої сили, збільшити виробництво військової продукції буде неможливо.

За планом оборонна промисловість ЄС має виготовити один мільйон снарядів за рік. Щоб збільшити виробництво, Єврокомісія пропонує пом’якшити правила, що забороняють робочі зміни в нічний час.

Допомогти у найманні персоналу могли б довгострокові замовлення та інвестиції, які зробили б чіткішими перспективи розвитку військової галузі.

Комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон визнав проблему "нестачі певних навичок". Для виконання певних завдань, наприклад у піротехніці, знадобиться більше часу на навчання персоналу.

"Деякі країни-члени висловили свої вимоги та розробили плани прискорення. Говорячи про воєнну економіку, ми намагаємося знайти рішення, ми мислимо нестандартно", — сказав Бретон.

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271658.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua