Інвестори йдуть у золото та акції технологічних компаній — JPMorgan

13 май, 10:00

JPMorgan вважає, що інвестори все частіше віддаватимуть перевагу золоту та акціям технологічних компаній. Вкладення в ці активи, як очікується, зможуть забезпечити захист від можливої рецесії в США цього року, повідомляє Bloomberg.

Що кажуть аналітики
За словами аналітиків, банківська криза в США підвищила попит на золото, оскільки воно розглядається і як ставка на пом'якшення грошово-кредитної політики, і як захисний актив у разі реалізації «катастрофічного сценарію».

У JPMorgan також звернули увагу на інтерес до золота з боку інституційних інвесторів. Так, за перші три місяці 2023 року світові центральні банки придбали 228 тонн золота. Це найвищий показник для першого кварталу як мінімум із 2000 року, зазначає CNBC.

Що стосується акцій IT-сектору, то їхня частка в портфелях значно зросла цього року, наблизившись до максимуму 2021 року. Крім того, папери технологічних компаній мають найнижчу серед усіх секторів частку коротких позицій, це означає, що на ринку в цілому з оптимізмом дивляться на перспективи галузі.

У JPMorgan зазначили, що стратегія купівлі золота та акцій зростання у поєднанні з відкриттям коротких позицій проти долара США, схоже, вже набула широкої популярності на ринку в останні місяці.

У банку пояснили, що в такому разі портфель має обмежений потенціал падіння на випадок м'якої рецесії в США і, навпаки, великий потенціал зростання при глибокому економічному спаді.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271736.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua