Україна додала китайського виробника автомобілів до списку спонсорів війни

10 май, 14:00

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську автомобільну компанію Great Wall Motor до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це агентство повідомило на своєму сайті.

Причиною для такого рішення стала відмова компанії виходити з російського ринку та намір розширювати бізнес у Росії.

НАЗК вказує, що Great Wall Motor – восьмий за величиною виробник автомобілів у Китаї (бренди GWM, Haval, Tank та інші). Належить китайському мільярдеру Вей Цзяньцзюню.

Станом на 2023 рік Росія – найбільший ринок збуту для Great Wall після Китаю, вона має там власний завод "Хавейл Мотор Мануфекчурінг Рус" та понад 100 дилерських центрів у Росії. Минулого року російський ринок приніс Great Wall близько 30% її доходів.

Great Wall – четверта компанія з Китаю, яка потрапила до "чорного списку" НАЗК після Comnav Marine (виробництво навігаційного обладнання), China State Construction Engineering Corporation (будівництво), Xiaomi Corporation (виробництво електроніки).

Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є репутаційним інструментом.

НАЗК вказує, що усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується у світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271768.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua