В Україні проведуть експеримент з оплати таборам відпочинку за прийом дітей з постраждалих від війни областей

11 май, 09:40

Кабінет міністрів схвалив реалізацію протягом 2023 року експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку в дитячих таборах дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, за принципом "гроші ходять за дитиною".

Як повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідну пропозицію Міністерства соціальної політики Кабмін погодив на засіданні 9 травня.

Затверджено порядок реалізації проекту та порядок використання коштів держбюджету для організації такого оздоровлення і відпочинку дітей. Зокрема, йдеться про відпочинок у закладах оздоровлення та відпочинку дітей у карпатському регіоні, а також в закладах держпідприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек" і "Український дитячий центр "Молода гвардія".

"Запроваджуємо принцип "гроші ходять за дитиною", тобто дитячі центри відпочинку та оздоровлення будуть отримувати кошти за відпочинок кожної дитини. У свою чергу, діти та їхні родини зможуть обирати, де їм відпочивати", - прокоментував рішення прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Такий підхід буде запроваджений для оздоровлення та відпочинку дітей з інвалідністю, дітей із багатодітних та малозабезпечених родин, які зареєстровані у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Як повідомляють в уряді, загалом цього року планується охопити послугами з оздоровлення та відпочинку 25 тисяч дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.

Нагадаємо також, що на засіданні 9 травня Кабмін схвалив утворення центрів підтримки цивільних при обладміністраціях, які надаватимуть підтримку та супровід населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема внутрішньо переміщеним особам та ветеранам війни.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271784.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua