Україна почне продавати конфісковані російські активи до кінця року

15 май, 15:30

Україна збирається до кінця року почати приватизацію конфіскованих російських активів, розказав в інтерв'ю Reuters голова Фонду державного майна Рустем Умеров.

"Російський бізнес у деяких галузях був значним гравцем на ринку. Наша мета — це все передати у державну власність, підготувати й продати. Ці підприємства повинні працювати на Україну та громадян", – сказав він.

Уряд вже передав Фонду держмайна 102 активи, серед яких нерухомість та автомобілі. Фонд державного майна готує їх до приватизації й відновлює діяльність на підприємствах. Продаж цих активів реально розпочати наприкінці другого та на початку третього кварталу, вважає Умеров.

За його словами, процес приватизації виявився непростим, держава стикається з активною протидією колишніх власників конфіскованих активів.

"Боротьба йде, коли починається перереєстрація. Коли вони починають боротися з нами в судах, то реєструють безліч юридичних осіб, щоб ми заплуталися. Але нас не заплутати. Ми знаємо й орієнтуємося на одну юридичну особу. Якщо ця юридична особа має активи в Україні, ми їх конфіскуємо в дохід держави", – сказав голова Фонду держмайна.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271885.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua