Засновник ChatGPT почав пошук $100 мільйонів для криптопроєкту Worldcoin

16 май, 17:30

Сем Альтман, який розробив чат-бот із штучним інтелектом ChatGPT компанії OpenAI, веде переговори з інвесторами про залучення близько $100 млн для криптовалютного проєкту Worldcoin, повідомляє The Financial Times з посиланням на свої джерела.

Що відомо про проєкт
Компанія Worldcoin була заснована Альтманом та Алексом Бланією у 2019 році. Вона планує використати технологію сканування очей для ідентифікації користувачів.

Розробники Worldcoin заявляють, що це вирішить дві проблеми, що виникли у зв'язку з розвитком технологій штучного інтелекту (ШІ). Система розрізнятиме людей та ботів, а також надасть «форму загального базового доходу, який може компенсувати втрату робочих місць, спричинену повсюдним використанням ШІ».

Технологія сканує райдужну оболонку ока і на основі цього створює для користувача цифровий ідентифікатор World ID, який він зможе використовувати у широкому спектрі повсякденних додатків без розкриття особистості, заявляють у компанії. Також стверджується, що Worldcoin не зберігатиме скани райдужної оболонки ока, що виключає ризики втрати конфіденційних даних.

Автори проєкту обіцяють, що після того, як користувач створить ідентифікатор, він зможе безкоштовно отримати токени Worldcoin. Проєкт, запущений у бета-версії, протягом наступних шести тижнів готується розгорнути блокчейн і розпочати транзакції.

До групи інвесторів, від яких Альтман розраховує отримати $100 млн, входять як старі, так і нові учасники, повідомляють джерела, не називаючи конкретних компаній.

Серед попередніх інвесторів компанії — Khosla Ventures та криптофонд Andreessen Horowitz. Раніше проєкт також фінансували засновник FTX Сем Бенкман-Фрід та інтернет-підприємець Рід Хоффман.

У лютому ЗМІ повідомляли, що Альтман вів переговори про залучення $120 млн при оцінці проєкту $3 млрд. В обох випадках у Worldcoin відмовилися коментувати повідомлення про збір коштів.

Незважаючи на загальне зниження інвестицій у галузь криптовалют, проєкти, пов'язані з ШІ, привертають широку увагу інвесторів, стверджують експерти. Наприкінці березня криптопроєкт Fetch.ai залучив $40 млн для розвитку штучного інтелекту від інвестиційної фірми DWF Labs.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271927.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua