Непогашені борги американців за споживчими кредитами вперше перевищили $17 трлн

17 май, 16:00

Загальний споживчий борг у США досяг нового максимуму у $17,05 трлн за підсумками першого кварталу 2023 року. Про це повідомляє CNBC з посиланням на дані Федеральної резервної системи (ФРС).

З початку року непогашена сума з усіх видів споживчих кредитів зросла на $150 млрд.

Зростання заборгованості сталося навіть попри різке зниження нових іпотечних кредитів. У першому кварталі іпотечне кредитування, включно з рефінансуванням, становило $323,5 млрд, що є найнижчим показником з другого кварталу 2014 року.

Нові житлові кредити досягли піка $1,22 трлн у другому кварталі 2021 року і з того часу знижуються зі зростанням процентних ставок.

До пандемії ФРС знижував ставки, що дозволяло брати дешевші кредити для рефінансування наявних. Дані ФРС показують, що близько 14 млн іпотечних кредитів (67% від усіх іпотечних кредитів) було рефінансовано в період пандемії з березня 2020 року до кінця 2022 року.

Але політика ФРС щодо підвищення ставки для боротьби з інфляцією призвела до того, що період дешевих кредитів під низькі відсотки закінчився, що призвело до зростання іпотечного боргу до $12 трлн на кінець першого кварталу.

"Бум рефінансування іпотечних кредитів закінчився, але його вплив відчуватиметься в найближчі десятиліття", – заявив Ендрю Хоуаут, директор з досліджень у галузі домогосподарств та державної політики у ФРС Нью-Йорка.

Також, за даними ФРС, борг за студентськими кредитами зріс до $1,6 трлн, а автокредити зросли до $1,56 трлн.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/271970.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua