Європа створила реєстр збитків від воєнних дій Росії в Україні: хто не приєднався

18 май, 13:00

На першому за 17 років саміті Раді Європи у середу, 17 травня, підтримали рішення про створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України, повідомила пресслужба українського уряду.

Політичну декларацію про приєднання до Розширеної часткової угоди щодо Реєстру збитків підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із прем'єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір (саміт відбувається у Рейк’явіку) та прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте (реєстр буде базуватися в Гаазі).

"Реєстр є важливим етапом на шляху до справедливості та відшкодування Україні та українцям збитків, які Росія завдала своєю жорстокою війною. Тепер необхідно забезпечити безпосередньо роботу Реєстру, аби постраждалі від російської агресії могли подавати свої заяви", — зазначив Шмигаль.

На сайті Ради Європи повідомляється, що до Розширеної часткової угоди приєдналися чи збираються приєднатися 40 із 46 країн, що входять до організації.

У переліку не виявилося Азербайджану, Вірменії, Боснії й Герцоговини, Угорщини, Сербії та Туреччини.

"Список "непідписантів" ну зовсім не здивував, – пул "друзів Путіна" поки що зберігає стабільність", – заявила з цього приводу заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Крім того, до угоди приєдналися Канада, Японія і США, а також Європейський Союз.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272003.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua