Японія планує запустити в космос сонячні батареї. Вони генеруватимуть енергію цілодобово

30 май, 15:00

Японія та JAXA, космічне агентство країни, спробують випромінювати сонячну енергію з космосу вже у 2025 році. Про це повідомляє Nikkei.

Проєкт, очолюваний Наокі Сінохарою, професором Кіотського університету, який працює над космічною сонячною енергією з 2009 року, передбачає розгортання серії невеликих супутників на орбіті. Потім вони намагатимуться спрямувати зібрану сонячну енергію на наземні приймальні станції, розташовані за сотні кілометрів.

Ця технологія приваблива тим, що орбітальні сонячні батареї є потенційно необмеженим джерелом відновлюваної енергії. У космосі сонячні панелі можуть збирати енергію незалежно від часу доби, а завдяки використанню мікрохвиль для передавання виробленої енергії хмари також не є проблемою.

Однак навіть якщо Японія успішно розгорне набір орбітальних сонячних батарей, ця технологія все одно буде ближчою до наукової фантастики, ніж до реальності. Це тому, що виробництво масиву, який може генерувати 1 гігават енергії – або приблизно потужність одного ядерного реактора – коштуватиме близько 7 мільярдів доларів за наявних на сьогодні технологій.

Ярослав Жахалов

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272327.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua