Австралія планує законодавчо регулювати штучний інтелект

05 июн, 11:20

Австралійський уряд оголосив про свої плани щодо регулювання штучного інтелекту (ШІ), включаючи заборону фейків та реалістичного, неправдивого контенту через стурбованість зловживанням технологією.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на зустрічі з топменеджерами компаній штучного інтелекту уряд Австралії заявив про плани регулювати цю сферу.

"Очевидно, що в суспільстві існує занепокоєння щодо того, чи не випереджає технологія саму себе. Тому уряди повинні відігравати вирішальну роль у визнанні ризиків і встановленні обмежень", - сказав міністр промисловості та науки Австралії Ед Гусіч.

Австрійські політики все частіше чують заклики до того, щоб прирівняти ШІ до ризиків, пов'язаних із пандеміями і ядерною війною, так як ця технологія створює потік матеріалів, які вводять в оману громадськівсть.

Також Австралія була однією з перших країн, яка почала регулювати ШІ, представивши добровільну етичну систему у 2018 році.

Але як зазначив Гусіч, в законах про авторське право, конфіденційність та захист прав споживачів все ще залишаються прогалини. Тому уряд прагне забезпечити відповідність своєї правової бази поставленим цілям з огляду на швидкий розвиток сектора штучного інтелекту.

Минулого місяця європейські законодавці зробили крок до прийняття закону про регулювання ШІ. Це може стати першим у світі всеосяжним законом про ШІ та послужити прикладом для країн з розвиненою економікою.

За словами Гусіча, Австралія також розглядає можливість заборони високоризикових елементів ШІ.

Зауважимо, лідери країн “Великої сімки” під час саміту в Японії закликали до розробки і ухвалення міжнародних технічних стандартів для штучного інтелекту.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/272479.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua