Євро в обмінниках дешевшає

11 ноя, 12:58

За останній час курс євро впав у середньому на 5–10 копійок - до позначки у 6 гривень.
Частина компаній пояснює це впливом емігрантських заворушень у Франції, інші ж посилаються на економічну ситуацію в Європі та Америці.

У четвер за євро давали в середньому на 5–10 копійок менше, ніж тижнем раніше.

Користуючись ажіотажем, міняли та легальні спекулянти обіцяють, що курс європейської валюти впаде до 5 гривень 70 копійок. Щоправда, говорити це на камеру відмовляються.

Коментувати ситуацію в кадрі погодилися банкіри. Вони впевнені, що курс євро падає не стільки через масовий безлад в Європі, скільки через те, що Європейський Центробанк менш привабливий, ніж американський федеральний. Тому долар і виграє перегони.

Денис Басс, перший заступник голови правління банку: «Существует разница в процентных ставках, которые начисляет Федеральный резервный банк – 4% и европейский банк – 2%, и эта разница очень сильно влияет на конъюнктуру евро-доллар. Почему, потому, что банки решают, где им хранить свои деньги. Понятно, федеральная ставка выше в два раза».

З огляду на це, кажуть банкіри, курс євро ще буде падати. Але тільки до початку наступного року. А потім піде вгору. Навіть вище за колишні позначки.

Антон Болдирєв, начальник відділу ресурсних операцій банку: «До конца года евро останется в коридоре 5,8-6,10, а следующий год 6-6,5. Это нормальный курс к гривне, если Нацбанк не будет применять девальвацию или ревальвацию гривны к доллару».

Банкіри стверджують, що ажіотаж навколо заворушень уже вщухає. Запровадження комендантської години у французьких містах зіграло свою роль. І, за словами банкірів, спекулянтам і мінялам грати вже немає на чому. //В`ячеслав Коновалов, Максим Гриневич, НТН
Инф. ntn.tv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2725.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua